Burun muayenesi nasıl yapılır?
Burun muayenesinde nelere bakılır?, Endoskop yardımı ile burun muayenesi
Bu muayene öncesi hastanın ağrı duymaması için burunun bir veya iki tarafına anestetik ilaç emdirilmiş pamuk tamponlar yerleştirilip 2-3 dakika beklenir. Daha sonra endoskopun burun pasajları içinde ilerletilmesi vasıtası ile burun içi muayenesi gerçekleştirilir.
Burun muayenesinde nelere bakılır?
Burun muayenesinde nelere bakılır?,
Endoskop yardımı ile burun muayenesi Bu muayene öncesi hastanın ağrı duymaması için burunun bir veya iki tarafına anestetik ilaç emdirilmiş pamuk tamponlar yerleştirilip 2-3 dakika beklenir. Daha sonra endoskopun burun pasajları içinde ilerletilmesi vasıtası ile burun içi muayenesi gerçekleştirilir. Burun muayenesi acıtır mı?
Burun muayenesi acıtır mı?,
Burun tıkanıklığını anlamak için öncelikle güzel bir muayene yapmak, endorizyon sistemli kameralarla burna bakmak, genizli incelemek mutlaka şarttır. Gereken vakalarda sinüzitten şüpheliyseniz mutlaka tomografiler bunlara bakılır. Eğer gerekirse eğer kitleyle ilgili bir şeyler varsa MR'larla değerlendirilir. Burun muayenesinde ne yapılır?
Burun muayenesinde ne yapılır?,
Bu müdahale ile muayene hastada ağrılı durumlar meydana getirebileceği için endoskopik burun muayenesinden önce burnun bir veya iki tarafına anestezik bazlı ilaçlar emdirilmiş pamuk tamponlar konur. Bu şekilde hafif bir anestezi sağlanır ve ağrı hissedilmeden süreç gerçekleştirilmiş olur. KBB doktoru nasıl muayene eder?
KBB doktoru nasıl muayene eder?,
Burnun iç muayenesinde nazal valv bölgesi, orta bölmenin eğrilikleri, kemik çıkıntılar, burun yan etlerinin tıkayıcı etkisi kolaylıkla değerlendirilir. Bu muayenelere ek olarak endoskopik yada fiberoptik rinoskopi yapılmalıdır. Burundan endoskopi uyutularak mı yapılmalı?
Burundan endoskopi uyutularak mı yapılmalı?,
Burun içine bakarken özellikle halk arasında kamera denilen endoskop dediğimiz aleti kullanıyoruz. Yine boğaz muayenesinde açılı bir endoskop ile gırtlağı ve ses tellerini rahatlıkla görebiliyoruz. Kliniğimizde burun ve boğaz muayenesi için tüm açılı endoskoplar ve fiberoptik endoskoplarımız mevcuttur. KBB'de hangi testler yapılır?
KBB'de hangi testler yapılır?,
Endoskopi yapılırken hasta uyutulur mu? Endoskopi, hasta hafif uyutularak yapılmaktadır. Bu sayede hasta herhangi bir şey hissetmez ve ağrı duymaz. Burun konkaları neden şişer?
Burun konkaları neden şişer?,
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Bölümü'nde; işitme, denge, koku ve tat alma gibi duyu organlarının yanı sıra ses ve konuşma, solunum ve yutma fonksiyonlarındaki bozukluklar, yüz ve boyunda kazalar, şekil bozuklukları ve tümörler sonucu oluşan şekil bozuklukları incelenir. KBB alerji testi yapar mı?
KBB alerji testi yapar mı?,
Halk arasında burun eti olarak adlandırılan konkalar; her iki burun boşluğunda bulunan, havayı ısıtıp nemlendiren, zaman zaman şişip inen dokulardır. Alerjenler, enfeksiyonlar gibi birçok nedene bağlı olarak burun eti (konka) şişmesi görülebilmektedir. Devlet hastanesinde burun yapılır mı?
Devlet hastanesinde burun yapılır mı?,
TUK tarafından önerilen KBB Uzmanlık çekirdek programına göre tüm KBB Uzmanlık öğrencilerine alerji laboratuvarında epidermal deri testi test yapma ve değerlendirme becerisi kazandırılmalıdır [11]. En zor estetik ameliyat hangisi?
En zor estetik ameliyat hangisi?,
Ayrıca devlet hastanelerde sadece zorunlu durumlarda hastalara rinoplasti yapılır. Estetik amaçlı olarak yapılan işlemler için hastaların ek ödemeler yapması gerekir. Devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde yapılan rinoplasti için SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından ödeme yapılmamaktadır. Burun ameliyatında neden ölünür?
Burun ameliyatında neden ölünür?,
Estetik cerrahide en zor ameliyatlar genellikle revizyon burun estetiği, kapsamlı yüz germe operasyonları ve tam vücut rekonstrüksiyon ameliyatları olarak sıralanır. Bu ameliyatlar, hem cerrahın teknik becerilerini hem de hastanın anatomik yapısının zorluklarını dikkate almayı gerektirir. Burun için ne filmi çekilir?
Burun için ne filmi çekilir?,
Kulaktan alınan kıkırdak burunda kullanılıyor
Cerrahi sırasında dikkat edilmediğinde, burun deliklerinde veya yan duvarlarda 'kollaps' diye bilinen kapanmalar meydana gelir. Bu durum nefes alırken zorluğa yani valf yetmezliğine neden olur.